Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
11. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Bazalková salsa s pečenou paprikou: Papriky upečeme na grilu, oloupeme a zbavíme semínek, poté je rozkrájíme na jemné kostičky. Smícháme s česnekem, bazalkou, octem, olejem, osolíme a opepříme. Necháme 30 minut odpočinout při pokojové t ... …více»
|
11. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Rajčatový tvaroh: Rajčata podlijeme vřelou vodou. Prudce ochladíme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jaderníku a dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme tvaroh, smetanu, sůl a pepř. Oloupeme česnek a utřený přidáme. Otrháme ... …více»
|
11. 08. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní medová poleva: Veškeré přísady smícháme a touto polevou potřeme maso pro grilování. Na marinování vepřových žebírek použijeme 1 den před grilováním, na vepřové kotlety a kuřecí prsa 4 hodin předem a na kuřecí křídl ... …více»
|
11. 08. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Dresink z pepřové hořčice : Metličkou v misce rozšleháme hořčici s octem a troškou soli. Za stáléo šlehání přiléváme po troškách olivový olej, až vznikne středně hustá směs, kterou ještě podle potřeby dochutíme solí. Tento dresi ... …více»
|
11. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Grepový dresink: Metličkou v misce rozšleháme med se šťávou z grepu a troškou soli. Za stálého šlehání přidáváme po lžících olivový olej, až vznikne středně hustý dresink. Používáme na zeleninové saláty. ... ... …více»
|
11. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Koktejlová omáčka : Majonézu důkladně promícháme s kečupem, šlehačkou, koňakem (whisky) a prolisovaným česnekem, dochutíme pepřem, tymiánem a solí a omáčku před podáváním vychladíme. Podáváme jako omáčku k zelenině nebo ... …více»
|
10. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Znojemská omáčka s těstovinami: Na oleji zpěníme cibulku a pak přidáme maso pokrájené na kostky. Zaprášíme mletou paprikou a orestujeme. Nakonec přidáme pokrájené okurky a zalijeme trochou vody. Dusíme. Postupně přidáváme vodu. Nako ... …více»
|
10. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Omáčka se zelenými fazolkami: V kastrůlku rozškvaříme slaninu, přidáme podle potřeby trochu sádla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme fazolové lusky a opražíme je zlehka, opepříme a zalijeme vývarem (popřípadě vodou a přidáme kostku ... …více»
|
9. 08. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Pikantní zeleninová omáčka s kysanou smetanou: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na Ramě. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou papriku. Směs osolíme, okořeníme kari, přilijeme vývar z bujonu a na mírném ohni dusíme až je zelen ... …více»
|
9. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Rajská omáčka z čerstvých rajčat: Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření (bobkový list, nové koření a celý pepř). Po uvolnění vůně zaprášíme moukou a přidáme cukr. Po spojení jíšky přidáme nakrájená rajčata a přilejeme vývar z ho . ... …více»
|