Použité suroviny receptu Česká švestková omáčka k masu:
150 g švestkových povidel
| 40 g másla
| 40 g mouky
| dle potřeby: červené suché víno, nebo voda
| 1 citron
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| dle chuti: cukr
| na špičku nože mletého zázvoru
| 1 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Česká švestková omáčka k masu:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem, nebo vodou a našleháme do hladka. Přidáme povidlí, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme.
Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec dovnitř zamícháme rum.
TIP: Omáčka je výborná k různým masům i klobásám.
Fotky receptu Česká švestková omáčka k masu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!