Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččina koprovka:
40 g Hery
| 60 g hladké mouky
| 200 ml mléka
| 200 ml smetany
| 10 g cukru
| 20 g másla
| sterilovaný kopr
| ocet
| sůl
| brambory
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Babiččina koprovka:
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme v kastrolu na plotně, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, zalijeme mlékem a povaříme. Poté přidáme nasekaný kopr, smetanu a podle chuti přisolíme, osladíme nebo okyselíme. Necháme přejí varem. Hotovou omáčku zjemníme trochou másla. Koprovou omáčku podáváme s bramborem a vejcem uvařeným natvrdo.
Fotky receptu Babiččina koprovka:
Fotky vložil: Loty,Natural,MichelePrg,Marci7,Thais,damami,VendaD