500 g hovězího masa
| 500 g cibule nakrájené na větší kousky
| 250 g rajských
| 2 vejce natvrdo
| 2 kyselé okurky
| 3 dlouhé feferony
| 100 g oleje
| 100 g másla
| kmín, pepř, sůl, trochu mouky
Postup přípravy receptu Bakoňský gulášek:
Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na drobné kostičky a zaprášíme moukou. Cibuli přismahneme do zlatova na oleji a másle, potom vložíme maso, přiklopíme pokličkou, podusíme až pustí šťávu a pak podlijeme vodou. Přidáme nadrobno krájená vejce, okurky, rajské a feferonky (nemusí být), přidáme trochu kmínu a pepře. Vše řádně povaříme a osolíme. Pro duchucení je možné přidat trochu plnotučné hořčice. Podáváme s chlebem o silvestrovské noci.