3 lžíce oleje
| 2 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| dle potřeby hladká mouka
| 1/2 l vývaru
| 1 ks sladká smetana
| asi 1/4 l mléka
| trochu octu, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Cibulková:
Na oleji zapěníme nakrájenou cibulku do zlatava a přidáme utřený česnek. Podle potřeby zamícháme mouku a uděláme zásmažku. Podlejem studeným vývarem, můžeme použít z polévky nebo masox. Za stálého míchání přidáme mléko a smetanu. Nakonec krátce povaříme. Ochutíme asi malou lžíci octem, trochu soli a pepř. Já přidávám asi 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění. Pro děti omáčku přecedím,je hladká. Podávám s vařeným bramborem a kuřecím masem z polévky. Je to recept starý přes 40let a stále oblíben.
Fotky receptu Cibulková:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!