| Vložil: |  radio11 |  
    | Porcí: | 6 |  
    | Doba přípravy: |  150 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  118  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Rajčatová omáčka italského typu:
500 g masitých rajčat
 | 400 g konzervovaných rajčat
 | 1 lžíce másla
 |  bazalka čerstvá
 | 1 dl oliv. oleje
 | 1 řapík celeru
 | 1 cibule malá
 | 1 mrkev
 |  cukr
 |  sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka italského typu:
Cibuli a mrkev nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru nakrájíme na kousky. Masitá rajčata zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Konzervovaná rajčata i se šťávou rozmačkáme. 
Na oleji necháme zpěnit cibulku, mrkev a celer. Restujeme velmi zvolna, zelenina nesmí ztmavnout. Potom k zelenině přidáme rozmačkaná rajčata z konzervy a vše promícháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme čerstvá nakrájená rajská jablíčka, zmírníme teplotu na minimum, zakryjeme poklicí a velice zvolna, za občasného promíchání, dusíme alespoň jednu hodinu. 
Prochladlou rajčatovou směs scedíme přes jemné síto a zbytek zeleniny řádně propasírujeme. Do omáčky vložíme asi 4 lístky čerstvé bazalky a opět na mírném necháme probublávat asi 30 minut. 
Nakonec rajčatovou krémovou omáčku zjemníme máslem a podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Přidáme ještě asi dva celé listy bazalky a zakryjeme poklicí. Necháme alespoň 20 minut odpočinout. 
 
Fotky receptu Rajčatová omáčka italského typu: 
Fotky vložil: BADAČA,tvackova1,MichelePrg,piskotik,kozaroza,pikaču,Torta