400 g vepřových ledvinek
| 1 lžíce worcestru
| 80 g cibule
| 400 g vařených brambor
| 1-2 feferonky
| 50 g žampionů
| 12 vajec
| olej na upečení omelet
| 2 lžíce sádla se škvarky
| sůl
| pepř
| petrželka
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Omeleta s ledvinkami:
Vepřové ledvinky odblaníme a vyřízneme močovod. Nakrájíme je, ve vroucí vodě spaříme a propláchneme studenou vodou. Na sádle se škvarky orestujeme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme ledvinky, nasekané feferonky, nakrájené žampiony a zastříkneme worcestrem. Krátce podusíme. Do vajec zašleháme hrubě strouhané brambory a sekanou petrželku. Upečeme omelety, které plníme ledvinkovou směsí. Strouhaným sýrem posypeme jak směs, tak i povrch omelety a na 5 minut zapečeme.
Fotky receptu Omeleta s ledvinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!