1/2 lžičky ml. papriky
| 250 g bramborových hranolků
| 4 plátky uzeného rolovaného plecka
| sůl
| pepř
| 4 vejce
| 4 plátky debrecínky
| 100 g angl. slaniny
| majonéza nebo tatarská omáčka
| kečup
Postup přípravy receptu Ondrášovy hranolky:
Zmrazené hranolky propláchneme vlažnou vodou a osušíme je.
Na rozpálenou pánev (bez oleje) vsypeme hranolky. Při smažení je prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Před dokončením přidáme kousky libové anglické slaniny, osolíme a přidáme červenou ostřejší papriku.
Do misky na "buličí oka" - tvar srdce - si vložíme nejprve plátky uzeného rolovaného plecka, pak rozklepneme vajíčka a na ně položíme plátek debrecínky nebo kolečko šunkového salámu. Osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku. Misku přikryjeme pokličkou s otvory a vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby.
Usmažené hranolky servírujeme na talíř, přidáme hotová vejce a každé doplníme lžičkou majonézy nebo tatarské omáčky. Také hranolky doplníme tatarkou a kečupem.
Fotky receptu Ondrášovy hranolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!