Použité suroviny receptu Opavská játra s ořechy a pampuchy :
500 g krůtích jater
| 200 ml bílého vína
| 100 g sekaných vlašských ořechů
| 100 g zelených oliv
| 2-3 stroužky česneku
| 100 g slaniny
| 1 pórek
| dle chuti sladká mletá paprika
| dle chuti pálivá mletá paprika
| dle chuti koriandr
| dle chuti muškátový oříšek
| 2-3 brambory
| 1 jablko
| 3 lžíce strouhanky
| 1 vejce
| dle chuti skořicový cukr
| 1 lžíce cukru
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Opavská játra s ořechy a pampuchy :
Očištěná játra dáme do misky a zalijeme vínem. Přidáme koření a necháme nejméně 1 hodinu marinovat. Na pánvi orestujeme slaninu a přendáme ji na talíř, orestujeme játra a přidáme je ke slanině. Do výpeku dáme cukr, olivy, ořechy, koření a podusíme. Zalijeme vínem, vložíme játra i slaninu a vše prohřejeme.
Pampuchy připravíme z nastrouhaných brambor. Přidáme strouhanku, vejce, sůl a vše smícháme. Těsto dáme na vymazanou pánev a povrch poklademe jablkem pokrájeným na kousky a dobře propečeme. Hotovou placku sypeme skořicovým cukrem.
Fotky receptu Opavská játra s ořechy a pampuchy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!