400 g moučných brambor uvařených ve slupce
| 150 g hrubé mouky
| 2-3 lžíce másla
| 1 vejce
| muškátový oříšek
| sůl
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Opečené bramborové noky:
Brambory oloupeme, prolisujeme do mísy, posypeme prosátou moukou se solí a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmícháme vejce. Připravíme tuhé těsto. Na válu z těsta připravíme válečky, které rozkrájíme asi na centimetrové plátky a ty vyválíme na šištičky. Zaváříme je do vroucí osolené vody a 5-6 minut vaříme. Nočky vyjmeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat v sítu. V pánvi rozpustíme máslo a nočky opepčeme. Hodí se k masovým pokrmům.
Fotky receptu Opečené bramborové noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!