750 g hovězího na polévku
| 1 lžička soli
| 4 cibule
| mrkev
| celer
| petržel
| 1 bobkový list
| 2 lžíce másla
| 1 stroužek česneku
| 1 kg kysaného zelí
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 kg rajčat
| 2 zelené papriky
| 400 g klobásy
| 1/2 lžičky cukru
| 150 g kysané smetany nebo Ramy Cremefine zakysaného krému
| pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Opilcova polévka :
Maso vaříme ve 2 litrech osolené vody. Asi po hodině přidáme 1 cibuli, zeleninu a bobkový list a vaříme do změknutí. 3 cibule nakrájíme, podusíme mírně na másle, přidáme prolisovaný česnek, zelí a sl. papriku a promícháme. Oloupaná rajčata a papriky nakrájíme na kostičky a vmícháme do zelí. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 min. Maso nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a přidáme do polévky. Ochutíme cukrem, pepřem a solí. Na talíř dáme 1 lžíci kysané smetany, nasekanou petrželku a zalijeme polévkou.
Fotky receptu Opilcova polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!