Postup přípravy receptu Opilé filé s bramborovými kopečky:
Opilé filé
Rybí filé vložíme do hluboké pánve. Zprudka a rychle je osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme balíček zmraženého leča, sůl, pepř a malý kečup, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Je jen na vás, zda filé zůstane v porcích, či jej při míchání rozkouskujeme.
Bramborové kopečky
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, necháme chvilku odstát. Pak slijeme horní vodu a do brambor vlijeme bramborový vývar se sedlinou.
Nejprve šťouchadlem, potom metlou nebo šlehačem vyšleháme na jemnou kaši. Podle potřeby přidáváme ostatní vývar z brambor. Do vyšlehané kaše vmícháme mouku a vejce, dochutíme solí a pepřem. Pro barvu můžeme přidat lžíci kečupu nebo rajského protlaku.
Rozpálíme fritovací hrnec nebo dáme do hluboké pánve vyšší vrstvu oleje a do rozpáleného tuku vkládáme lžičkou kousky bramborové směsi a pečeme dozlatova.