Použité suroviny receptu Slávky s čekankou a rajčaty:
3 kg slávek
| 200 ml bílého suchého vína
| 100 ml madeiry
| 4 rajčata
| 4 rajčata
| 3 čekanky
| dle chuti: tymián, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Slávky s čekankou a rajčaty:
Slávky omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou. Rajčata a čekanku nakrájíme na kostičky (necháme si několik listů čekanky na ozdobu). Slávky vaříme na větším plameni v malém množství vody spolu s vínem, madeirou, čekankou, tymiánem, pepřem a solí. Ve chvíly kdy se slávky začínají otevírat, přihodíme nakrájená rajčata. Podáváme na přichystaných listech čekanky.
Fotky receptu Slávky s čekankou a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!