asi 500 g ovoce (jahody, banány, rybíz, meruňky)
| 100 ml rumu
| 400-450 ml mléka
| 2 lžíce rumu do pudinku
| 1 vanilkového pudinkového prášku
| 2-3 lžíce pískového cukru
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 ztuhovač šlehačky
| na ozdobení čokoládová omáčka
Postup přípravy receptu Opilé poháry:
Ovoce nakrájíme, zalijeme rumem a necháme hodinu v chladu odpočinout. Z mléka, rumu, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Ve smetaně rozmícháme ztuhovač a ušleháme. Šlehačku lehce vmícháme do pudinku. Do poháru rozdělíme větší část ovoce naloženého v rumu a zalijeme pudinkem. Poháry ozdobíme ovocem a přelijeme čokoládovou omáčkou.
Fotky receptu Opilé poháry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!