250 g tuku
| 220 g cukru moučky
| 6 vajec
| 60 g hladké mouky
| 60 g hrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1,5 lžíce kakaa
| 1 broskvový kompot
| 100 ml rumu
| rybízová marmeláda
| 220 g ořechů
| 100 g čokolády na vaření
| 50 g tuku
Postup přípravy receptu Opitý františkán:
Cukr vyšleháme s tukem do pěny, postupně přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva, kakao a nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.
Broskvovou šťávu smícháme s rumem a vychlazený plát pokapeme. Natřeme rybízovou marmeládou, na marmeládu uložíme nakrájené broskve. Mleté ořechy smícháme se zbylou šťávou z kompotu a navrstvíme na broskve.
Vrch ozdobíme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Třeba do tvaru mřížky.
Fotky receptu Opitý františkán:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!