Použité suroviny receptu Ořechová bábovka s čokoládou a smetanou:
4 vejce
| 1 sáček vanilkového cukru
| 250 ml smetany ke šlehání
| 100 g vlašských ořechů
| 50 g čokolády na vaření
| 250 g polohrubé mouky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| 250 g cukru krupice
| tuk a hrubá mouka na formu
| Na krém: 200 ml smetany ke šlehání
| 60 g cukru krupice
| 40 g kakaa
| 100 g čokolády na vaření
| Na dohotovení: 100 g mléčné čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Ořechová bábovka s čokoládou a smetanou:
Nejprve připravíme krém. Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a prosátým kakaem. Odstavíme z plotny a vmícháme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud krém nevychladne. Pak jej uložíme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do husté pěny. Smetanu vyšleháme do polotuhé kontzistence a smícháme s vaječnou pěnou. Potom vmícháme nastrouhané vlašské ořechy, na kousky nakrájenou čokoládu a prosátou pohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotové těsto naplníme do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C, po dobu zhrba 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a poté moučník vyklopíme. Vychladlou bábovku dvakrát vodorovně prokrojíme na tři díly. Ztuhlý krém vyšleháme olektrickýmšlehačem a bábovku jím slepíme do původního tvaru. Nakonec bábovku přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v chladničce.
Fotky receptu Ořechová bábovka s čokoládou a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!