Použité suroviny receptu Ořechová roláda s kávovým krémem:
2 vejce
| 60+60 g cukru moučka
| 50 ml vody
| 50 ml oleje
| 90 g hladké mouky
| 30 g ořechů
| 1 třetina prášku do pečiva
| krém:
| 1 smetana ke šlehání
| 1 kapučíno v prášku nebo silný kávový extrakt
| dle potřeby: ozdoby
Postup přípravy receptu Ořechová roláda s kávovým krémem:
Vyšleháme bílky na sníh, přidáme 60 g cukru moučka a zašleháme. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 60 g cukru moučka, přidáme vroucí vodu, olej, pak vešleháme mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec do těsta opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme dozlatova. Po upečení položíme na čistou utěrku pečícím papírem nahoru, ten pak sejmeme a roládu i s utěrkou stočíme.
Na krém našleháme smetanu ke šlehání s práškovým kapučínem (množství podle chuti). Roládu naplníme, stočíme, necháme vychladit a ozdobíme.