Postup přípravy receptu Ořechové řezy ledové:
Utřeme žlouty s cukrem, pak přidáme ostatní a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170 °C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vysuší a drobila by se.
Upečené vyklopíme na další plech, stáhneme papír, rozkrojíme na 2 stejné poloviny, jednu pomažeme krémem (vše vyšleháme do hladka) a slepíme s druhou půlkou. Pak je dobré dát na chvíli do chladničky zatuhnout. Nakrájíme na čtverečky tak 2x2 cm, na každý dáme na ozdobu kousek ořechu a lžičkou nalejeme přes ořech "ledovou" polevu, aby trochu stékala přes okraje jako rampouchy.
Na polevu prosejeme cukr, zalejeme rumem, přidáme lžíci horké vody a třeme nebo šleháme a postupně přidáváme po kapkách horkou vodu, až má poleva správnou hustotu.