Postup přípravy receptu Ořechové rozetky:
Mouku prosejeme do mísy, přidáme droždí a cukr. Vše dobře promícháme. Přidáme vejce, 50 g na plátky nakrájeného másla, špetku soli a mléko. Všechny přísady zpracujeme důkladně elektrickým hnětačem. Těsto necháme při pokojové teplotě asi 10 minut odpočinout. Potom je na pracovní desce poprášené moukou rozválíme na obdélník. Nakrájíme na plátky 150 g másla a na polovinu obdélníku je vedle sebe poskládáme. Zbývající nezakryté těsto přes ně překlopíme. Vrchní vstvu těsta přimáčkneme válečkem, aby se spojila splátky másla, a těsto začneme od delšího okraje rozvalovat. Vyválíme obdélník, který přeložíme tak, abychom dostali 4 vrstvy těsta nad sebou. Těsto pak uložíme na 15 minut do chladničky. Poté je vyjmeme, znovu rozválíme, opet složíme do 4 vrstev a ještě jednou vložíme do chladničky na 15 minut.
Ořechovou náplň ze sáčku rozmícháme s mlékem a rumem, přidáme skořici. Těsto rozválíme na obdélník a potřeme ořechovou náplní. Potom je po delší straně zatočíme do rolády a krájíme na kolečka silná zhruba 2 cm. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme kolečka. Při pokojové teplotě je necháme ještě 15 minut kynout. Každé kolečko pak po obvodu nůžkami nastřihneme na pěti místech. Nesmíme je však rozstřihnout příliš. Rozetky vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme zhruba 25 minut. Zbylé máslo rozpustíme a rozetky jím ihned po vyjmutí z trouby potřeme. Před podáváním každý kousek poprášíme cukrem.