Postup přípravy receptu Ořechovo-vanilkové řezy:
Listové těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké pláty. Plech vyložíme pečícím papírem a upečeme po jednom. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, aby se nám těsto krásně vrstvilo. Pečeme při 170 stupních dozlatova. Ořechovou náplň připravíme tak, že jádra ořechů umeleme na jemno, stejně tak piškoty. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme med. Jakmile začne mléko vřít, vsypeme umleté ořechy a piškoty - přidáme rum. Dobře promícháme a na malém plameni krátce povaříme. Necháme vychladnout.
Vanilkovou náplň připravíme tak, že uděláme z mléka, pudinku, cukru pudink a necháme vychladnout. Poté přidáme máslo a pořádně vyšleháme - vznikne hladký krém. Na plech položíme upečený plát a potřeme jej ořechovou náplní a poté na to vanilkovou nápní a přiložíme druhý upečený plát. Lehce zmáčkneme a dáme přes noc do lednice ztuhnout a odležet. Druhý den posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky. Můžeme ozdobit šlehačkou a půlkami vlašských ořechů.