Postup přípravy receptu Ořechový medový dort:
Cukr, med a máslo rozpustíme v hrnečku ve vodní lázni. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, jedlou sodu, přidáme sladké máslo. Vymícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
Těsto přeneseme na vál a vyválíme 6 - 8 kulatých placek, které vykrojíme pomocí talíře nebo dortové formy a postupně je pečeme v troubě na 160 °C.
Upečené placky zabalíme do alobalu a necháme je týden v chladné místnosti proležet. Poté je plníme nádivkou z umletých vlašských ořechů, moučkového cukru, ze smetany a rumu. Nádivku dáváme mezi jednotlivé placky.
Ořechový medový dort necháme 1 den uležet. Pak přelijeme povrch dortu čokoládovou polevou a zdobíme podle vlastní fantazie.