5 žloutků
| 50 g moučkového cukru
| 200 g tekutého medu
| 150 g hladké pšeničné mouky
| prášek do pečiva
| lžíce rumu
| z půlky pomeranče pomerančová kůra
| náplň: 150g másla
| 150 g strouhaných ořišků
| 5 lžic medu
| lžíce cukru
| lžíce rumu
Postup přípravy receptu Ořechový štrůdl :
Žloutky s cukrem třeme asi 15 minut. Za stálého míchání přidáme po částech med a hladkou mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do hmoty, nakonec rum a pomerančovou kůru. Plech vyložíme pečícím papírem, vymažeme máslem a posypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme v mírné troubě do světlerůžova. Hned po vychladnutí namažeme oříškovou náplni a zabalíme jako štrůdl.
Náplň: utřeme máslo, přidáme oříšky, med, cukr a rum.
Fotky receptu Ořechový štrůdl :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!