Postup přípravy receptu Ostrá krevetová polévka s kukuřicí:
Cibuli, česnek, celer a papriky osmažíme na másle do zlatova.
Osolíme (velice malinko), opepříme, přidáme koriandr a caenské koření.
Přisypeme mouku, zamícháme a přilejeme víno. Necháme projít varem, Přidáme juice a vývar, přivedeme do varu a odekryté vaříme asi 10 minut (trochu odpařímé).
Pŕihodíme rajčata a kukuřici, přivedem k varu a pobubláváme 5-10 minut. Ochutnáme a případně upravíme kořeniny a sůl. Polévka by měla mit krémovou konzistenci, ne příliš řídkou. (jestli je potřeba, ještě chvíli vaříme).
Vhodíme krevety a přivedeme opět k varu, ale jenom na dobu, než krevety změknou a zrůžoví.
Přihodíme petržel a cibulku, převaříme a dochutíme limetkovou šťávou.
Podáváme s nejakým dobrým chlebem, který si lámeme do polévky.