dle potřeby: máslo
| 1 sklenice lečo sterilované
| dle chuti: sůl
| 2 ks klobása
| dle chuti: kečup
| 1 ks kuře
| dle chuti: česnek
| dle potřeby: slanina
| 2 ks okurky sterilované
| dle chuti: omáčka worcesterská
| 1 ks cibule
Postup přípravy receptu Ostravské kuře:
Kuře omyjeme, osolíme, proložíme plátky slaniny, podlijeme vodou, přidáme máslo a dusíme v troubě doměkka (asi 1 hodinu). Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, okurky na kostičky. Vše podusíme dohromady s lečem. Přidáme nakrájenou ostravskou klobásu a kečup (podle chuti). Vše pak nalijeme na měkké kuře a v troubě zapečeme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Ostravské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!