Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ostré krevety:
4 lžíce slunečnicového oleje
| 4 stroužky česneku, drcené
| 2 červené chilli papričky, rozpůlené a bez semen
| 1/4 lžičky soli
| 1/2 lžičky sladké papriky
| 18 velkých krevet i s krunýři
| mátový dip k podávání
Postup přípravy receptu Ostré krevety:
V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den.
Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte – zda venkovní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.
Fotky receptu Ostré krevety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!