Použité suroviny receptu Ostružinový dort s jemně navinulým krémem:
250 g máslo
| 250 g cukr
| 2 balíčky vanilkový cukr
| 4 ks vejce
| 250 g hladká mouka
| 100 g mleté mandle
| 3 lžičky kypřící prášek
| 75 ml mléko
| 300 g ostružiny
| 500 g smetanový krémový sýr
| 100 g cukr
| 1 citron šťáva a kůra
| 4 plátky rozpuštěné želatiny
| 250 ml smetana ke šlehání
| 200 g ostružiny
Postup přípravy receptu Ostružinový dort s jemně navinulým krémem:
1. Troubu vyhřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Z měkkého másla, cukru a vanilkového cukru ušleháme krém. Při šlehání a po 2 min. postupně přidáváme vejce. Smícháme mouku, mandle a kypřící prášek. Spolu s mlékem vmícháme do krému.
2. Těstem naplníme vymazanou rozevírací formu (o průměru 26 cm). Pečeme 45 minut. Dáme vychladnout.
3. Rozmícháme sýr, cukr, citrónovou kůru a šťávu. Přimícháme rozpuštěnou želatinu. Ušleháme smetanu a vmícháme ji do krému. Plát ohradíme prstencem a naplníme krémem. Na dort rozložíme ostružiny. Ostružinový dort chladíme 2 hodiny. Okraj ozdobíme plátkem marcipánu, mandlemi a meduňkou.
Fotky receptu Ostružinový dort s jemně navinulým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!