Postup přípravy receptu Osvěžující broskvové řezy:
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout.
Šlehačky vyšleháme s mlékem, do smetany přimícháme moučkový i vanilkový cukr a spojíme se šlehačkou. Krémem potřeme vychlazený piškot a odložíme na chvilku do lednice. Mezitím broskve scedíme, šťávu necháme a nakrájíme je na plátky. Těsně vedle sebe je uložíme na moučník. Do šťávy přilijeme vodu, aby jsme měli 750 ml tekutiny, do ní přimícháme zlaté klasy, krystalový cukr, broskvový džus v prášku a uvaříme hustou kaši, kterou za stálého míchání mírně vychladíme. Želatinou polijeme moučník, zarovnáme a odložíme do lednice ztuhnout. Krájíme na kostky a můžeme dozdobit meduňkou nebo plátkem ovoce.