Vložil: | Niolle |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 135 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ovarové koleno se zelím:
3 bobkové listy
| 6 bobulek nového koření
| 1 nasolené ovarové koleno (asi 1,5 kg)
| 3 cibule
| 850 g jemného kyselého zelí
| bílý pepř
| sůl
| 3-4 lžíce jablečné kaše
| 1/2 svazku petrželky
| hořčici
Postup přípravy receptu Ovarové koleno se zelím:
1/2 litru vody s bobkovým listem a novým kořením přivést do varu. Koleno omýt a vložit ho do vroucí vody. Vařit pod pokličkou při nižší teplotě asi 2 hodiny. Cibuli oloupat a nakrájet, podusit se zelím, přidat ke kolenu a vše vařit dál.
Koleno vyjmout, zelí scedit, osolit, opepřit a vmíchat jablečnou kaši. Petržel omýt, osušit, nasekat a na talíři jí jídlo posypat. Jíst s hořčicí nebo s bramborovou či hrachovou kaší.
Fotky receptu Ovarové koleno se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!