Použité suroviny receptu Ovesné řezy s tvarohem a broskvemi:
100 g jemných ovesných vloček
| 50 g celozrnné špaldové mouky
| 100 g polohrubé mouky
| ½ sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
| 250 g másla
| 200 ml plnotučného mléka
| náplň:
| 750 g měkkého tvarohu
| 3 žloutky
| 100 g ovocného cukru
Postup přípravy receptu Ovesné řezy s tvarohem a broskvemi:
Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme obě mouky a prášek do pečiva. Máslo nakrájíme na malé kostky a postupně ho vpracujeme do těsta. Potom přilijeme mléko a důkladně prohněteme. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na velikost plechu (spíše menšího) a placku přendáme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Měkký tvaroh vymícháme se žloutky a ovocným cukrem dohladka a touto směsí potřeme těsto. Na tvaroh poklademe půlky čerstvých nebo kompotovaných broskví a koláč upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova.
Fotky receptu Ovesné řezy s tvarohem a broskvemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!