1000 g ovoce
| 300 g cukru krupice
| kyselina citronová
| pektogel
Postup přípravy receptu Ovocné jamy:
Ovoce i cukr rozdělíme na poloviny dle celkové váhy. První půlku
ovoce, rozkrájeného na kousky a cukru smícháme a svaříme cca
15 - 20 min. Druhou polovinu, stejně upravenou přidáme a vaříme
15 - 20 min dle houstnutí hmoty. Během druhého varu sbíráme pěnu
z povrchu a sledujeme rosolovatění. Ke konci varu přidáme pro vy-
chucení kys. citrónovou /na 1 kg asi 1/2 lžičky/. Plníme do sklenic a dnem vzhůru necháme zchladnout.
Dle druhu ovoce např. jahody doporučuji použít Pektogel podle
návodu.
Fotky receptu Ovocné jamy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!