Postup přípravy receptu Ovocný dort s jogurtovým krémem:
Piškoty umeleme na strojku na strouhanku nebo vložíme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a válečkem rozdrtíme nadrobno. Přesypeme do mísy, přidáme změklé máslo a důkladně prohněteme.
Dortový prstenec potřeme olejem a postavíme na dortový podnos vyložený pečicím papírem. Piškotovou směs rovnoměrně rozdělíme na dno formy a přimačkáváme tak dlouho, až získáme tenkou vrstvu pro základ dortu.
Na krém namočíme želatinu do studené vody a z citronu vymačkáme šťávu. Kokosový likér, citrónovou šťávu a cukr dáme do hrnce a za stálého míchání ohřejeme. Želatinu vymačkáme a v teplé směsi rozpustíme.
Do želatinové směsi zamícháme jogurt a hrnec postavíme do chladničky. Jakmile směs začne želírovat, ušleháme dopevna smetanu a zamícháme do směsi. Jogurtový krém rozetřeme na dortový základ, povrch uhladíme. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
Jahody omyjeme, necháme okapat a větší kusy překrojíme napůl. Maliny přebereme a očistíme. Ovoce rovnoměrně navrstvíme na ztuhlý jogurtový krém. Polevu připravíme podle návodu na sáčku a nalijeme na ovoce. Dort opět vložíme do chladničky, dokud poleva neztuhne. Sundáme prstenec, nožem opatrně uvolníme pečicí papír a dort přendáme na jiný dortový podnos.