2 lžíce cukr krupice do pudinku
| 1 plechovka broskvový kompot
| 1 miska zahradní ostružiny
| 1 balíček vanilkový pudink
| 1 žloutek
| 200 g máslo
| 120 g cukr moučka
| 300 g polohrubá mouka
| 250 g cukr moučka
| 1 balíček prášek do pečiva
| 120 ml voda
| 120 ml olej
| 4 ks vejce
Postup přípravy receptu Ovocný zákusek:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak za stálého šlehání přikapáváme olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.
Upečené těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a žloutkem do pěny.
Vychladlé těsto potřeme máslovým krémem a ozdobíme ostružinami a pokrájenými kompotovými broskvemi. Šťávu z kompotu slijeme a použijeme na přípravu pudinku.
Potřené a ovocem ozdobené těsto polijeme pudinkovou želatinou.
„Falešnou želatinu“ připravíme z vanilkového pudinku podle návodu na obalu. Místo mléka použijeme šťávu z kompotu, kterou popřípadě naředíme do půl litru vodou.
Ovocný zákusek můžeme připravit i z jiného ovoce, ale uznejte, že s ostružinami vypadá krásně a výborně i chutná. Ještě ho můžeme vylepšit a ozdobit šlehačkou.
Fotky receptu Ovocný zákusek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!