Postup přípravy receptu Ovocný želatinový dort:
Formu o průměru 22cm vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Máme-li formu o velikosti 26cm, dáme o třetinu ingrediencí víc. Máslo na těsto rozpustíme a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a dáme je odděleně do dvou misek.
Ke žloutkům přidáme cukr. Ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý bělavý krém. Vyndáme jej z lázně a lehce na něj proséváme mouku, ale nemícháme! Přilijeme vlažné rozpuštěné máslo.
V druhé misce ušleháme z bílků pevný sníh. Třetinu sněhu zlehka opatrným obracením vmícháme do těsta. Na takto nakypřenou hmotu přidáme zbývající sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Piškotovou hmotu nalijeme do připravené formy a povrch srovnáme. Formu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Po zhruba 35minutách je upečeno a můžeme vytáhnout z trouby.
Korpus po okraji uvolníme příborovým nožem, formu rozevřeme a sejmeme. Drátěnou podložku položíme na piškot. S piškotem ji přiklopíme a sejmeme dno formy. Zhruba hodinu necháme na podložce vychladnout.
Připravíme si krém. Pudinkový prášek promícháme s krupicovým cukrem a rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ a uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a postupně vmícháme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.
Korpus rozřízneme, potřeme částí krému, položíme horní část korpusu a celý dort opět sevřeme v dortové formě. Povrch korpusu důkladně potřeme částí krému až po okraje, aby nám želatina nestekla. Na povrch pokládáme oblíbené ovoce (jahody, kiwi, mandarinky). Pak zalijeme želatinou a necháme aspoň hodinu vychladnout v lednici.
Je-li želatina dostatečně ztuhlá, můžeme formu dortu opatrně oddělit od dortu. Okraj dortu pomažeme zbylým krémem a posypeme kokosem. Krémem zdobíme podle fantazie.