Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 08.10. 2024
Dnes má svátek Věra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panenka s bylinkami ve slanině

fotka Panenka s bylinkami ve slanině
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Panenka s bylinkami ve slanině:

2 kg vepřových panenek  | 12 plátků anglické slaniny  | NA NÁPLŇ A POTŘENÍ  | 300 g sýra cottage  | 1 chilli papričku, jemně nasekanou  | hrst jemně nasekaných zelených bylin (petrželka, tymián, dobromysl, majoránka...) a rozmarýnu  |  sůl a pepř na dochucení  |  olivový olej na potírání

Postup přípravy receptu Panenka s bylinkami ve slanině:

1. Z masa nakrájejte špalíčky; měli byste počítat dva kousky na osobu, tedy dvanáct špalíčků. Ostrým nožem udělejte v polovině výšky každého špalíčku otvor pro náplň.
2. Na náplň utřete sýr s bylinami a chilli papričkou, osolte a opepřete. Lžičkou naplňte otvor ve špalíčku masa a pak každý naplněný kousek pevně obtočte plátkem slaniny a ovažte kuchyňským provázkem, případně spíchněte párátkem, aby se slanina nerozbalovala. Na horní část špalíčků ještě naneste zbylou náplň.
3. Maso grilujte nad žhavými uhlíky přibližně čtvrt hodiny. Pak do panenky vpíchněte grilovací jehlu: pokud nevytéká růžová šťáva, je už maso dostatečně propečené. Jestli chcete, aby zároveň zůstalo šťavnaté, zabalte ho do alobalu a nechte chvíli odpočinout – šťávy se rovnoměrně rozlijí.
4. Podávejte s pečivem a domácími grilovacími omáčkami. K jemnému masu se výborně hodí brusinková s červeným vínem a lehká jablečná majonéza podle tradičního švédského receptu. Obě omáčky si můžete připravit den předem, a kdyby náhodou zbyly, uchovat je až týden v chladu.


Fotky receptu Panenka s bylinkami ve slanině:

Panenka s bylinkami ve slanině
Fotky vložil: tvackova1 
Hodnocení receptu Panenka s bylinkami ve slanině
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky