Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Panenka s bylinkami ve slanině:
2 kg vepřových panenek
| 12 plátků anglické slaniny
| NA NÁPLŇ A POTŘENÍ
| 300 g sýra cottage
| 1 chilli papričku, jemně nasekanou
| hrst jemně nasekaných zelených bylin (petrželka, tymián, dobromysl, majoránka...) a rozmarýnu
| sůl a pepř na dochucení
| olivový olej na potírání
Postup přípravy receptu Panenka s bylinkami ve slanině:
1. Z masa nakrájejte špalíčky; měli byste počítat dva kousky na osobu, tedy dvanáct špalíčků. Ostrým nožem udělejte v polovině výšky každého špalíčku otvor pro náplň.
2. Na náplň utřete sýr s bylinami a chilli papričkou, osolte a opepřete. Lžičkou naplňte otvor ve špalíčku masa a pak každý naplněný kousek pevně obtočte plátkem slaniny a ovažte kuchyňským provázkem, případně spíchněte párátkem, aby se slanina nerozbalovala. Na horní část špalíčků ještě naneste zbylou náplň.
3. Maso grilujte nad žhavými uhlíky přibližně čtvrt hodiny. Pak do panenky vpíchněte grilovací jehlu: pokud nevytéká růžová šťáva, je už maso dostatečně propečené. Jestli chcete, aby zároveň zůstalo šťavnaté, zabalte ho do alobalu a nechte chvíli odpočinout – šťávy se rovnoměrně rozlijí.
4. Podávejte s pečivem a domácími grilovacími omáčkami. K jemnému masu se výborně hodí brusinková s červeným vínem a lehká jablečná majonéza podle tradičního švédského receptu. Obě omáčky si můžete připravit den předem, a kdyby náhodou zbyly, uchovat je až týden v chladu.
Fotky receptu Panenka s bylinkami ve slanině:
Fotky vložil: tvackova1