800 g vepřové panenky
| 1 balíček listového těsta
| olivový olej
| sušená petrželová nať
| hladká mouka na vál
| vejce na potření
| sůl
Postup přípravy receptu Panenka v šátku:
Vepřovou panenku odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části. Každou potřeme olejem, osolíme a posypeme petrželkou. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo a maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se. Připravené balíčky potřeme na povrchu vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto připravenému masu nedáváme přílohu.
Fotky receptu Panenka v šátku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!