Postup přípravy receptu Pangas s houbovou omáčkou:
Na trošce másla podusit houby (hřiby, lišky, suchohřiby, klouzky aj.), osolím, opepřím. Dusit asi 10 min. a míchat. Rozmíchat smetanu s troškou hl. mouky a vlít do směsi, míchat a přidat buď zeleninový vývar nebo mléko nebo obojí dle hustoty omáčky. Povařit cca 10 min. a dochutit solí, pepřem, kouskem másla a nakonec vmíchat zakysanou smetanu (může být i citr. šťáva nebo ocet). Už nevařit!
Pangase osolit, opepřit, posypat trochou rybího koření, ml. kmínem, zakapat citr.šťávou a lehce posypat hl. moukou. Vložit na olej a opékat z obou stran-cca 10 min.
Ozdobit snítkou čerstvého koporu.
Jako příloha jsou vhodné brambory, bramborový knedlík či noky.