Vložil: | radio11 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou:
500 g pangasia
| sůl a barevný pepř
| citr. šťáva
| 2 lžíce másla
| omáčka
| 150 ml šlehačky
| 1,5 lžíce másla
| 4 lístky bazalky
| 150 ml bílého vína
| 3 naťové cibulky
Postup přípravy receptu Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou:
Filety osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku jemně usekáme.
Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 až 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple.
V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova.
Upečené filety rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Pangasius na másle s bazalkovou omáčkou:
Fotky vložil: Vlamape,,Peggy89,tajnostii,paníV