Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibulku osmažíme. Poté přidáme slitou uvařenou čočku a zlehka vše osmažíme. K čočce přidáme čistá rajčata, směs osolíme a opepříme. Rybí maso necháme zlehka rozmrazit, ale ne úplně. Maso osolíme, dále vše opepříme, jemně posypeme moukou a sušeným tymiánem. Na pánvi rozpustíme máslo a rybu osmažíme, před dopečením pokapeme šťávou z jedné poloviny citronu, přidáme utřený česnek. Upečené ryby servírujeme společně s čočkou dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.
Vyzkoušejte další báječné recepty s pangasiem:
Pangasius se sýrem a žampiony
Pangasius s kari kořením
Pangasius v jogurtové omáčce
Pangasius s rajčaty
Pangasius v bramboráku