Použité suroviny receptu Pangasius se zeleninovým krémem:
500 g pangasia
| 2 menší mrkve
| 1 malý lilek
| 200 g brokolice
| 200 ml sladké smetany
| 2 lžičky kečupu
| 1 lžička sójové omáčky
| dle chuti: bylinková sůl
Postup přípravy receptu Pangasius se zeleninovým krémem:
Mrkev nakrájíme na kolečka, lilek na kostičky a brokolici rozebreme na růžičky. Takto nakrájenou zeleninu rozložíme do zapékací misky a rukou ji promícháme. Smetanu ochutíme kečupem, sójovou omáčkou a bylinkovou solí a takto ochucenou smetanou zeleninu zalijeme. Na to položíme filety pangasia, které jsme předtím posypali bylinkovou solí. Vše přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 30 minutách odkryjeme, filety přelijeme vypečenou šťávou a odkryté pečeme ještě dalších 10 minut.
Několik kousků měkké zeleniny vyjmeme a zbytek rozmixujeme i se smetanou, až vznikne hustý krém. Na talířích pangasia přelijeme zeleninovým krémem a ozdobíme připravenými kousky zeleniny.
Fotky receptu Pangasius se zeleninovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!