Postup přípravy receptu Pstruh s restovanou zeleninou:
Pstruha očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Posypeme ho kořením na ryby, prosolíme a vnitřek pokapeme citronem a olivovým olejem. Necháme ho chvíli uležet.
Nakrájíme si na proužky cibuli, dále umytou a vnitřku zbavenou cuketu (neoloupanou).
Přichystáme si mraženou čínskou zeleninovou směs.
Rozpálíme si lžíci másla a dvě lžíce olivového oleje na hlubší pánvi. Vložíme připraveného pstruha a orestujeme z jedné strany. Pak pstruha otočíme a přikryjeme poklicí.
WOK pánev si rozpálíme se lžící olivového oleje. Vsypeme nakrájenou cibuli, prohodíme a přidáme cuketu. Chvíli restujeme a přisypeme mraženou čínskou zeleninu a nakrájený česnek. Krátce restujeme, prohazujeme.
Na talíř servírujeme pstruha a prohřátou orestovanou zeleninu. Zelenina musí být křehká, ne moc měkká, podušená. Pro jedlíky lze pstruha s restovanou zeleninou doplnit vařeným bramborem.