Použité suroviny receptu Pangasius zapečený po řecku:
4 lžíce vody
| 1 zakys. smetana
| 100 g angl. slaniny
| 1 str. česneku
| 4 lžičky citr. šťávy
| 1 lžička vegety
| 4 filety pangasia
| 1 vejce
| 4 lžičky koření na ryby
Postup přípravy receptu Pangasius zapečený po řecku:
Pangasiuse omyjeme, osušíme a posypeme rybím kořením s obou stran. Pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Mezitím si zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Nebo můžeme použít i uzený bůček nakrájený na slabé plátky. Kysanou smetanu v misce zředíme troškou vody a ochutíme lžičkou vegety. Zamícháme do ní vejce a rozmačkaný česnek.
Pangase položíme do pekáčku, zalijeme zálivkou z kysané smetany a dáme na do rozpálené trouby zapéct dozlatova. Pangase zapékáme asi 25 - 30 minut.
Pangasiuse zapečeného po řecku podáváme s vařenými brambory nebo kaší.