Použité suroviny receptu Pappardelle s kuřecími játry:
200 g kuřecích jater
| 2 rajčata
| 1/2 svazku petrželky
| 50 g másla
| 100 g zakysané smetany
| sůl
| pepř
| 400 g pappardelle (širokých nudlí)
| 50 g parmazánu
| 2 lžíce nasekané mladé petrželky
Postup přípravy receptu Pappardelle s kuřecími játry:
Kuřecí játra omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme, případně oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno posekáme. Široké nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus. Na pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí játra v něm asi 6 minut na mírném ohni opečeme. Přidáme zakysanou smetanu, rajčata a petrželku. Promícháme a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nudle slijeme a necháme dobře okapat. Na talířích je upravíme s kuřecími játry, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Pappardelle s kuřecími játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!