Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Paprikášová polévka:
200 g vepřového masa (z plece, ramínka či kolena)
| 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 2 čerstvé nebo konzervované papriky (kapie)
| 1 dl smětany se 12% tuku
| 1 lžička hladké mouky
| 40 g polévkových těstovin
| mletá červená paprika
| sůl, pažitka
| 1.5 l vody
Postup přípravy receptu Paprikášová polévka:
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte maso pokrájené na kostičky, opečte je za stálého míchání a duste pod pokličkou. Po vydušení do tuku je zaprašte moukou, osmahněte, přidejte mletou papriku a rajčatový protlak a míchejte, až se oddělí tuk. Zalijte je vodou, rozmíchejte, osolte a vařte. K téměř měkkému masu přidejte pokrájené papriky (kapie), po chvilce zavařte těstoviny a uvařte doměkka. Hotovou polévku zlepšete smetanou, ohřejte k varu a posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Fotky receptu Paprikášová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!