Postup přípravy receptu Parádní karamelové řezy:
Sněhové těsto:
4 bílky ušleháme do pěny s 240 g krystalového cukru, mísu postavíme nad páru a šleháme asi 10-12 minut. Když je sníh tuhý a lesklý, mísu odstavíme a sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při 75-100°C sušíme minimálně 90 minut. Necháme vychladnout a sundáme z papíru.
Kakaové piškoty:
4 bílky ušleháme se 4 lžícemi moučkového cukru, po jedném přišleháme 4 žloutky, prosáté 4 lžíce mouky, 1 lžičku kypřícího prášku a 1 lžící kakaa. Těsto vylijeme a zarovnáme na plechu s pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7-8 minut. Stejně upečeme ještě jeden kakaový piškot a necháme oba vychladnout.
Krém:
Krystalový cukr necháme zkaramelizovat, do karamelu po troše přiléváme smetanu /stačí i 30%/ a na mírném ohni mícháme dohladka. Necháme vychladnout.
Z mléka, žloutků a zlatého klasu uvaříme hustou kaši, kterou za stálého míchání vychladíme.
Máslo vyšleháme a po lžících přidáváme vychlazenou kaši a karamel. Krém rozdělíme na 3 rovnaké části.
Tmavý plát potřeme 1/3 krému a opatrně přikryjeme sněhovým plátem, opět krém a tmavý piškot. Vrch potřeme zbylou třetinou krému a vidličkou ozdobíme.