Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Lev - velký roční horoskop na rok 2025Lev - velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 15.07. 2025
Dnes má svátek Jindřich
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pardubický perník

fotka Pardubický perník
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Pardubický perník:

200 g práškového cukru  | 50 g másla  | 3 vejce  | citrónová a pomerančová kůra  | mletá skořice  | 600 g žitné mouky  | 1 lžička sody bikarbony  | 2 lžíce medu  | 100 g cukru  | 1/4 l vody

Postup přípravy receptu Pardubický perník:

Cukr s máslem, vejci, strouhanou citrónovou a pomerančovou kůrou, mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem mícháme 20 minut. V malé pánvi upražíme 100 g cukru a když je tekutý a tmavý, zalejeme ho vodou a dobře rozvaříme. Vlažný cukr přidáme do těsta i s moukou, sodou bikarbonou a medem. Těsto dobře vypracujeme, na pomoučeném vále rozválíme na sílu 1 cm a větší kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Potřeme je vajíčkem, uložíme na plech a upečeme.


Fotky receptu Pardubický perník:

Pardubický perník
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Pardubický perník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles