Vložil: | Uma |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pařížák na plech:
8 vajec
| 25 dkg krystalového cukru
| 10 polévkových lžic polohrubé mouky
| 4 lžíce kakaa
| KRÉM
| 6 dkg hladké mouky
| 14 dkg hery
| 1/2 l mléka
| 1 máslo
| 20 dkg moučkového cukru (můžete dát i více nebo méně, dle chuti)
| 6 dkg kakaa
| rum
Postup přípravy receptu Pařížák na plech:
PIŠKOT
Vyšleháme 8 bílků, přidámé do nich cukr, postupně vmícháme 8 žloutků, 10 polévkových lžic polohr. mouky a kakaa. Rozetřeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech (můžete péct na pečícím papíře) a dáme péct.
KRÉM
Z mouky a hery uděláme světlounkou jíšku, podlijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši.
Vyšleháme máslo a cukr, přidáme vychladlou kaši, kakao a rum.
Krém rozetřeme na piškot a polijeme čokoládovou polevou.
Dáme vychladit do lednice. Jeho chuť je lepší druhý den (ovšem když vydrží do druhého dne). DOBROU CHUŤ!
Fotky receptu Pařížák na plech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!