Postup přípravy receptu Pařížské kostky:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Obě vyšlehané hmoty spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílkového sněhu a pak žloutkovou hmotu vmícháme do bílků. Tímto postupem se vyhneme poškození vyšlehané masy. Pak velice zlehka vmícháme směs mouky a kakaa. Nakonec přilijeme olej a těsto mícháme tak dlouho, až se začne na povrchu lesknout. Tento postup nazýváme tzv. utažením masy a u tohoto druhu těsta nám zajistí lesklost a nedrobivost korpusu, což oceníme hlavně při jeho krájení.
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané obdélníkové formy a pečeme při 180 C asi 45 minut. Korpus necháme mírně vychladnout a pak jej vyklopíme.
Nejlépe den před přípravou řezů si uvaříme čokoládový krém. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr a na kousky nakrájený 100% tuk. Promícháme a přivedeme k varu. Do vroucí směsi zamícháme kakao a dobře provaříme. Provařený krém sejmeme z plotny a za stálého míchání přidáme nastrouhanou čokoládu. Dobře promícháme a necháme vychladnout do druhého dne.
Korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Čokoládový krém vyšleháme. Spodní díl korpusu potřeme krémem, rozložíme na něj okapané višně a naneseme na něj další vrstvu krému. Položíme druhou část korpusu a necháme vychladit. Po vychlazení potřeme zbylým krémem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami, případně i čerstvým ovocem.