Postup přípravy receptu Pařížské řezy:
V misce smícháme 25 dkg cukru, 3 vejce, 4 lžíce kakaa, vanilkový cukr a 1/2 hery (nebo másla), poté přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Pořádně rozmícháme až vznikne hladká hmota, kterou nalejeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Mezitím si připravíme polevu: v misce smícháme 1 vejce, 20 dkg cukru, 1/2 hery (nebo másla), 3 lžíce kakaa a tvaroh. Opět vytvoříme hladkou hmotu, kterou namažeme na horkou buchtu, aby se poleva vsákla. Po vychladnutí dáme do lednice a udržujeme v chladu, aby poleva byla tuhá. Můžeme dozdobit strouhaným kokosem či oříšky.