korpus
| 250 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 4 vejce
| 240 g cukru krupice
| 150 ml oleje
| 100 ml vroucí vody
| holanské kakao
| krém
| 200 g čokolády na vaření
| 400 ml smetany ke šlehání
| 1 ztužovač slehačky
Postup přípravy receptu Pařížský dort s banány:
KORPUS:
Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru.
V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový. Postupně přiléváme olej, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vroucí vodu. Nakonec zamícháme sníh a kakao. Kakaem nešetříme. Nalijeme do vymazané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 150°.
KRÉM:
Šlehačku zahřejeme, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Mícháme lžící a stále zahříváme až k bodu varu. Když se čokoláda rozpustí, necháme úplně vychladnout. Potom električkým šlehačem na nejvyšší výkon vyšleháme spolu se ztužovačem až do hustého krému. Nemusí se nechávat do druhého dne.
DÁLE:
Vychladlý korpus rozkrojíme, pomažeme slabě krémem, poklademe banány (překrájenými podél) a potřeme znovu dostatkem krému. Přiklopíme horní díl korpusu a celý ho ještě pomažeme krémem. Můžeme dozdobit podle fantazie :-)
Fotky receptu Pařížský dort s banány:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!